Stucwerk schilderen

Waarom stucwerk laten schilderen door de vakman?

Elke stuclaag heeft zo zijn eigen eigenschappen wat betreft vochtopname, poreusheid, korreldichtheid en structuur. Spuitwerk hoeft binnenshuis soms maar één keer te worden overgeschilderd terwijl bij buitenwerk vaak meerdere werkgangen noodzakelijk zijn. Voor het dekkend maken van een verflaag op stucwerk zijn voorstrijkmiddelen noodzakelijk om de vochtopname van het stucwerk te reguleren. Doorgaans kunnen stucwerklagen binnenshuis worden geschilderd met een goede kwaliteit latexverf die niet altijd te vinden is bij de reguliere bouwmarkt. Soms is het eerst noodzakelijk het stucwerk te repareren voordat met het schilderwerk kan worden begonnen.

Voor buitenwerk zijn andere muurverven voorhanden die de gevel gelijk impregneren met een waterafstotende laag. Vooral dik stucwerk kan inferieure latexverf snel opzuigen zodat er meerdere lagen schilderwerk moeten worden aangebracht. Bij JG Stukadoors kunt u uw stucwerk professioneel en zo efficiënt mogelijk laten overschilderen, zowel binnen als buiten. Wij zorgen ervoor dat er geen rare plekken op de wand of gevel achterblijven en dat de kleur mooi egaal is verdeeld over het bestaande stucwerk. Het schilderen van stucwerk is soms gewoon een kwestie van geduld. Na het aanbrengen van een eerste voorstrijklaag kan worden bekeken in hoeverre en op welke plekken het bestaande stucwerk poreus is.

Schilderen met latexverf binnenshuis

Ook latexverf bestaat uit bindmiddelen, pigmenten en additieven. Een goede kwaliteit latexverf bestaat uit de juiste natuurlijke pigmenten en de juiste vochtregulerende eigenschappen. Latex mag niet te snel opdrogen en kan door toevoeging van water net even beter over het bestaande stucwerk worden geschilderd. Latexverf schilderen op korrelig stucwerk zorgt ervoor dat de wand steeds gladder aanvoelt, vooral als met meerdere lagen wordt gewerkt. Voor het glad overschilderen van granol of zeer korrelige spachtelputzstuc is doorgaans een heel ander procedé noodzakelijk. Wij adviseren dan om de wand eerst vlak te maken met een egaliserende pleister en om daarna pas te gaan schilderen.

Schilderen van buitenstucwerk

In Nederland vindt men ze betrekkelijk weinig in vergelijking tot het buitenland, gestucte buitenwanden of gevels. Het schilderen van buitenstucwerk heeft doorgaans twee functies; het aanbrengen van een nieuwe kleur en het waterafstotend maken van de gevel. Het is dus essentieel dat de muurverf deze kenmerkende kwaliteiten bezit. JG stukadoors werkt met muurverven voor buitenstucwerk die bewezen hebben over de noodzakelijke technische en vochtregulerende eigenschappen te bezitten. Ook kunnen wij buitenstuc spuiten zodat er nog efficiënter gewerkt kan worden bij grotere geveloppervlakte.
Of uw gevel nou voorzien is van een spachtelputz stuclaag of van glad stucwerk, wij beschikken over de juiste applicatiemiddelen zodat uw buitengevel er weer voor jaren tegen kan.

Scroll naar boven

Vrijblijvende offerte van deze stukadoor

Het is altijd belangrijk dat u een helder beeld heeft van de kosten van een stukadoor. Vraag daarom snel een offerte bij JG Stukadoors aan. 39 jaar aan ervaring staat voor u klaar! Weet u nog niet helemaal welke afwerking het gaat worden? Kom dan gerust naar onze showroom in Hillegom voor een passend advies! Voor direct contact kunt u altijd bellen met John Onderwater.

Krantenartikel met foto van wandafwerking met John van JG en Jan van Brillux
Afbouwkeur rapport 2023 JG Stukadoors
App met JG
Heeft u een vraag?
Goedendag,
Mijn naam is John van JG Stukadoors.
Hoe kunnen wij u van dienst zijn?